Psihologie generală

Psihoterapie pentru anxietate: Cum ajută psihoterapia

Anxietatea este unul dintre cele mai discutate subiecte la cabinetul meu de psihoterapie. Aproape fiecare dintre persoanele care apelează la psihoterapie are o anxietate măcar puțin crescută. Este destul de dificil în zilele noastre ca să nu fie așa. Trăim într-o perioadă foarte anxiogenă.

Psihoterapie pentru anxietate: Cum ajută psihoterapia

 

Cum ajută psihoterapia în caz de anxietate și atacuri de panică?

Psihoterapia pentru anxietate este foarte eficientă pentru că abordează lucrurile din două perspective. Pe de o parte, dacă anxietatea este prea crescută, psihoterapia îl ajută pe om să gestioneze simptomele cât mai bine. În acest sens, ne folosim de diverse strategii și exerciții psihologice.

Cealaltă abordare este mai importantă decât prima. Dacă prima abordare ajută la reducerea intensității simptomatologiei, cea de-a doua abordare țintește identificarea cauzei anxietății. Deci, prima abordare se focusează pe emoție, iar cea de-a doua abordare se focusează pe soluție.

Anxietatea nu apare din senin!

Există cauze specifice ale anxietății care pot fi identificate în procesul psihoterapeutic. Câteva dintre potențialele cauze ale anxietății sunt: relațiile dificile cu membrii familiei sau cu colegii/șefii, problemele de sănătate persoanele sau ale cuiva apropiat, traume nerezolvate din trecut sau în desfășurare, un stil de viață nesănătos ș.a.

Anxietatea poate fi rezolvată!

Dacă experimentezi o anxietate prea crescută și dorești să scapi de ea, te invit să lucrăm împreună. Poți solicita o programare la psihoterapie aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PsyTherapy